Україна разом із партнерами зі Словаччини та Європейською комісією зробила крок до диверсифікації енергопостачання та зменшення енергозалежності, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після церемонії відкриття газопроводу «Вояни-Ужгород» в місті Велке Капушани (Словаччина) у вівторок, 2 вересня.

«Звичайно, це не остаточне рішення, але це величезний крок уперед. Україна сьогодні може стверджувати, що разом з нашими словацькими друзями та Єврокомісією ми зробили перший крок до диверсифікації енергопостачання та зменшення енергетичної залежності», - наводить слова Яценюка департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Моя відповідь президенту Путіну на його жорстку заяву щодо цього реверсного потоку: газ не має етикеток. Це просто газ. Якщо ми платимо гроші, то хтось здійснює транзит і хтось купує», - сказав прем'єр.

Він нагадав, що Україна ратифікувала Третій енергетичний пакет: «Ми почали всеосяжну реформу українського енергетичного сектору, щоб наблизити його до стандартів ЄС».

Як повідомляв ForUm, у вівторок, 2 вересня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо і директор департаменту внутрішнього енергетичного ринку Європейської комісії Клаус-Дітер Борхардт запустили в промислову експлуатацію газопровід «Вояни-Ужгород» в місті Велке Капушани (Словаччина).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом