Президент України Петро Порошенко заявив про те, що є численні докази прямої військової агресії щодо України з боку Російської Федерації, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

Зокрема, про це Порошенко заявив у ході зустрічі з Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом, який прибув до Києва 2 вересня.

За словами Порошенка, є численні докази участі у воєнних діях в Донецькій та Луганській областях військовослужбовців регулярних російських військ. «Все це свідчить про пряму військову агресію», - заявив Президент.

Порошенко також акцентував увагу Турбйорна Ягланда на тому, що є численні докази застосування тортур бойовиками до затриманих мирних громадян та полонених військовослужбовців.

Порошенко також наголосив, що існує проблема українців, які були захоплені на українській території і згодом опинилися у в'язницях Росії. Він закликав Ягланда зробити все для звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Президент також закликав Раду Європи «приєднатися до гуманітарної допомоги окупованим територіям, а також вимушеним переселенцям».

Ягланд, у свою чергу, назвав те, що відбувається в Донецькій та Луганській областях, «трагедією» і висловив свою повну солідарність з українським народом. «Це також є трагедією для європейських інститутів, які, власне, і були засновані відразу після Другої світової війни для того, щоб запобігти війні в Європі. Для нас є великим викликом, як протидіяти цій ситуації», - заявив Ягланд.

Він також відзначив важливість розв’язання гуманітарних проблем, що виникли в Донецькій, Луганській областях та в Кримській автономії. Він також має намір обговорити, який інструментарій Ради Європи може бути використаний для допомоги Україні в ситуації, що склалася, зокрема, у питанні дотримання прав громадян, а також в економічній сфері.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 серпня Порошенко оголосив про вторгнення російських військ в Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом