Внаслідок конфлікту на сході України близько мільйона людей були змушені залишити свої будинки, повідомляє управління верховного комісара ООН у справах біженців.

За даними Організації, за останні три тижні кількість переселенців з Луганської та Донецької областей в інші регіони України збільшилася майже в три рази і зараз становить приблизно 260 тисяч осіб. 5 серпня повідомлялося про 117 тисяч українських переселенців.

Крім того, за підрахунками ООН, близько 814 тисяч українських переселенців зараз перебувають на території Росії, повідомляє Російська служба BBC.

«Враховуючи тривалі бої в Донецьку, Луганську та на півдні Донецької області, ми побоюємося, що кількість біженців збільшуватиметься», - заявив глава європейського бюро управління Вінсент Коштель.

В ООН вважають, що справжня кількість біженців може бути набагато більшою, оскільки багато хто переїжджає до родичів або друзів і не реєструється на новому місці проживання.

Раніше ForUm повідомляв, що із зони проведення антитерористичної операції в інші регіони України переселилися близько ста тисяч мирних жителів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41