Реформування правоохоронних органів може вирішити кадрові питання армії. Таку думку під час прес-конференції, як передає кореспондент Forum'у, висловив голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук.

«У нас в державі 385 тисяч співробітників правоохоронних органів. У Польщі - 125 тисяч поліцейських, причому в це число входить і прикордонне відомство, а у нас воно - окреме. При цьому Польща вважається однією з країн із найбільшим рівнем поліцейського контролю в країні. Тобто - ми зараз запросто можемо провести зменшення кількості співробітників правоохоронних органів шляхом їх переведення в пряме підпорядкування Міністерству оборони і відправки їх на воєнні дії. І не треба брати туди 18-річних хлопчаків, не навчених і не одягнених. Це спосіб, з одного боку, поповнити лави ЗСУ, з іншого - реформувати правоохоронні органи», - пояснив експерт.

На думку Філіпчука, подібні реформи можна провести і в інших органах державної влади.

«Таких прикладів можна навести багато. Це стосується і реформи державної служби, і впровадження нових моделей роботи органів держвлади. Також це стосується питань інфраструктури - коли можна шляхом мобілізації трудових ресурсів розпочати будівництво доріг, інфраструктури. Під час війни люди готові працювати за менші кошти більший період часу. Важливою є тільки суспільна побудова цього процесу і довіра до того, хто ним керує», - зазначив експерт.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151