У Раді Європейського Союзу вважають, що Україна зіткнулася з відкритою військовою агресією на своїй території.

Про це заявив генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Києві, повідомляє «УНІАН».

«Ми розуміємо, що Україна та український народ зіткнулися зараз із ситуацією відкритої військової агресії на території України», - сказав він.

За словами Ягланда, ця ситуація є наслідком недопрацювань європейських організацій, які були створені після Другої світової війни, в тому числі і Ради Європи, яка була створена для запобігання виникненню подібних конфліктів на території Європи.

«Очевидно, є чітке порушення територіальної цілісності України, а також принципу верховенства права, оскільки в статуті Ради Європи записано, що країни зобов'язані вирішувати мирним шляхом усі конфлікти на території країн-членів організації», - сказав Ягланд.

За його словами, зараз головним є питання про те, як можна досягти деескалації конфлікту мирним шляхом і які кроки потрібно зробити, щоб знайти шлях, який би відповідав принципам роботи організації.

Як повідомляв ForUm, 27 серпня російські війська зайняли і контролюють місто Новоазовськ та низку населених пунктів Новоазовського, Старобешівського та Амвросіївского районів Донецької області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25