Протягом доби в зоні антитерористичної операції на сході України відбулося три бойові зіткнення прикордонників з членами незаконних збройних формувань, внаслідок чого один прикордонник загинув, троє отримали поранення.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Згідно з повідомленням, о 19.30 1 вересня прикордонний наряд у районі н.п. Безіменне (Новоазовський р-н, Донецька обл.) вступив у бій з групою членів НЗФ, які були посилені БМП під прапором так званої Донецької народної республіки. В результаті члени НЗФ змушені були відступити.

О 21.00 цього ж дня ще один прикордонний наряд, який рухався на автомобілі «УАЗ», в районі н.п. Саханка (поблизу Маріуполя) вступив у бойове зіткнення з НЗФ.

«Прикордонники викликали підкріплення і до його приходу стримували натиск супротивника. Внаслідок бою один прикордонник загинув і троє отримали поранення різного ступеня тяжкості», - йдеться в повідомленні.

Крім того, о 21.35 1 вересня група прикордонників здійснювала патрулювання на автомобілях в бік державного кордону в районі н.п. Роза Люксембург, де теж вступила в бій з членами НЗФ. Жертв немає.

У прикордонному відомстві зазначили, що обстановка на кордоні в межах Донецької та Луганської областей залишається напруженою.

Разом з тим Держприкордонслужба організовує охорону і контролює узбережжі Азовського моря, а також ділянка кордону від Новоазовська до Побєди (Донецька обл.) з другого рубежу. Прикордонні підрозділи виставляють наряди, здійснюють рейди і патрулювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом