Контактна група з урегулювання кризи на сході України готова продовжити роботу, і чекає політичної волі з боку представників так званих ДНР і ЛНР, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Я розмовляв з учасниками цих консультацій як з українського боку, так і з боку ОБСЄ. Вони налаштовані на їх продовження і готові предметно працювати. Зараз йдеться про те, що представники так званих ЛНР і ДНР також готові предметно працювати і для цього необхідна відповідна політична воля і відповідні інструкції з Москви, оскільки ми знаємо, що вони повністю контролюються з Москви», - повідомив Клімкін.

Міністр позитивно оцінив сам факт проведення таких консультацій у Мінську, оскільки організувати цей раунд переговорів було складно через небажання ДНР і ЛНР брати в них участь, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Вчора відбулося обговорення низки питань, пов'язаних із необхідністю звільнення заручників, вирішення питань, пов'язаних із передумовами припинення вогню», - також додав глава МЗС.

Як раніше повідомляв ForUm, консультації контактної групи з врегулювання ситуації на сході України планується продовжити в Мінську 5 вересня. До складу контактної групи входять екс-президент України Леонід Кучма, офіційний представник ОБСЄ Хайді Тальявіні і посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом