Аргентина розраховує подвоїти експорт продовольства в Росію, перш за все за рахунок поставок яловичини, довівши його до 2 млрд доларів.

За словами аргентинського міністра сільського господарства, тваринництва та рибальства Карлоса Касамікели, після введення Москвою санкцій проти західних експортерів у Аргентини з'явилася хороша можливість для реалізації власного продовольства. Міністр сподівається, що експорт сільгосппродукції до Росії зросте до 1,8-2 млрд доларів.

Раніше, як заявляв міністр сільського господарства РФ Микола Федоров, Аргентина поставляла Росії продовольства на суму від 700 млн до 1 млрд доларів на рік.

Касамікела підкреслив, що Росія зацікавлена в аргентинській безкістковій яловичині. 20 серпня в Москві представниками Росії і Аргентини був підписаний меморандум про поставку аргентинської мармурової яловичини.

Також, як підкреслив Касамікела, Аргентина могла б поставляти в Росію курятину, а також рибу, молочну продукцію, овочі, сухофрукти і сік. За словами міністра, домовленості про постачання можуть бути укладені на запланованій на 15 вересня в Москві виставці продовольства World Food Moscow.

Раніше Аргентино-російська торгово-промислова палата повідомила, що російські компанії активно відправляють запити в Аргентину на поставку продуктів харчування. Вона закликала аргентинських виробників нарощувати експорт у Росію, повідомляє ВВС.

У повідомленні, розміщеному на сайті палати, підкреслювалося, що обмеження на імпорт продуктів з США та країн ЄС з боку Росії ставлять Аргентину у привілейоване становище на російському ринку.

Крім фруктів, м'яса і молочних продуктів аргентинські виробники мають намір диверсифікувати свої поставки в Росію за рахунок оливкової олії, макаронних виробів і деяких інших продуктів.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом