Протягом ночі з понеділка на вівторок в районі населених пунктів Роздольне, Василівка і Староласпа (Донецька обл.) йшли жорстокі бої сил Національної гвардії України (НГУ) з підрозділами Збройних сил Російської Федерації та членами незаконних збройних формувань, внаслідок яких загинув один військовий, ще дев'ять - поранені.

Про це повідомляє прес-служба силової структури.

Так, згідно з повідомленням, по силах першої бригади оперативного призначення НГУ було завдано вогонь ворожої артилерії і систем залпового вогню «Град».

«Українські військовослужбовці героїчно відбили три атаки противника. В ході бою дев'ять військовослужбовців Національної гвардії України були поранені, один військовослужбовець - убитий», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі уточнили, що атака військових РФ і членів НВФ почалася в районі селища Роздольне, поблизу мосту через річку Кальміус.

«До блокпосту під'їхали чотири вантажівки з білими прапорами з написами «Діти», з вантажівок вискочили озброєні люди відкрили вогонь по українських військових. Розпочався масштабний запеклий бій. В результаті злагодженої і професійної протидії нападником сил Національної гвардії України вдалося відбити атаку противника, який відступив від позицій українських військовослужбовців», - наголошується в повідомленні.

Водночас, згідно з даними прес-служби, нападники мають серйозні втрати живої сили і техніки. В результаті бою чотири вантажівки членів НЗФ були знешкоджені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом