Уточнення військової доктрини Росії продиктовано головним чином зовнішньополітичними чинниками: розширенням НАТО, проблемою ПРО і ситуацією в Україні і навколо неї, заявив заступник секретаря Ради безпеки РФ Михайло Попов.

Діюча військова доктрина РФ була прийнята чотири роки тому - в 2010 році.

«Я не сумніваюся, що питання про наближення військової інфраструктури країн-членів НАТО до кордонів нашої країни, в тому числі шляхом розширення блоку, збереже своє місце як одна з зовнішніх військових небезпек для Російської Федерації», - сказав Попов, повідомляє РІА «Новости».

Крім того, за його словами, більш явним стає прагнення США та держав-членів НАТО наростити свій стратегічний наступальний потенціал.

Мова йде, зокрема, про «розвиток (Заходом) глобальної системи ПРО, прийняття нових стратегічних концепцій застосування військ і сил, розробки принципово нових засобів збройної боротьби, в тому числі гіперзвукової зброї».

Крім того, за оцінкою Попова, ситуація в Україні є черговим етапом політики «кольорових революцій».

«Це пов'язано з виникненням нових військових небезпек і військових загроз Російської Федерації, які проявилися у подіях «арабської весни», в збройному конфлікті в Сирії, а також ситуації в Україні та навколо неї», - сказав заступник секретаря Ради безпеки РФ.

Нагадаємо, законопроект Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення захисту суверенітету і територіальної цілісності України» зареєстрований у Верховній Раді України 29 серпня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39