В одному з кафе Харкова бійці Державної служби охорони затримали чоловіка з ручною гранатою.

Про це повідомляє прес-служба управління Держслужби охорони при ГУМВС України в Харківській області.

Так, згідно з повідомленням, невідомий громадянин замовив в кафе фастфуд, і поки чекав замовлення, копирсаючись у своїй дорожній сумці, випадково впустив на підлогу гранату.

«Касир моментально натиснув «тривожку». І вже за кілька хвилин правоохоронці затримали чоловіка і знезброїли його, вилучивши гранату Ф-1 та сигнальну ракетницю», - йдеться в повідомленні.

На місце події негайно була викликана вибухо-технічна служба. Вилучене направлено на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ГУМВС в області.

За даними прес-служби, зловмисником виявився 34-річний уродженець Дніпропетровської області, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, опору працівникам міліції він не чинив, після чого був доставлений до Ленінського райвідділу міліції. Зараз слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом