Росію можуть тимчасово виключити з Великої двадцятки, до складу якої входять країни з найпотужнішими економіками світу, в тому числі нові індустріальні держави. Про це повідомляє «Німецька хвиля», посилаючись на публікацію німецької газети ділових кіл Handelsblatt.

Таке рішення країни G20 можуть прийняти на тлі ескалації конфлікту на сході України і враховуючи роль Росії в цих процесах.

Відповідна пропозиція буде внесена на обговорення Австралією в найближчі тижні, зазначає видання.

Напередодні саміту Великої двадцятки Австралія має намір обговорити з іншими країнами групи, чи запрошувати на цю подію російського президента Володимира Путіна.

Остаточне рішення поки не прийнято. Саміт G20 пройде в листопаді в австралійському місті Брісбені.

У липні прем'єр-міністр Австралії Тоні Абботт заявив, що допускає можливість скасування запрошення Путіна на саміт Великої двадцятки. Таку думку політик висловив на тлі авіакатастрофи пасажирського літака Малайзійських авіаліній, що сталася в Донецькій області. Тоді він повідомив, що запрошення можуть відкликати, якщо підтвердиться причетність Росії до загибелі пасажирів рейсу MH17.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Малайзійських авіаліній, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Лайнер впав в околицях села Грабового Шахтарського району Донецької області. На борту перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40