Введені Європейським союзом санкції щодо Росії здатні негативно позначитися на приватних компаніях Німеччини, заявила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході виступу в бундестазі.

«Я вже говорила, що санкції можуть мати наслідки, у тому числі для німецьких компаній», - зазначила канцлер. Тим не менш, вважає Меркель, «прийняти дії РФ - не варіант». «Росія робить спробу змінити існуючі кордони, вдаючись до погроз або навіть до сили», - заявила федеральний канцлер.

«Тому я вважаю, що необхідно підготувати такі санкції. Проблеми, які можуть виникнути у зв'язку з цим, непорівнянні з проблемами, які можуть виникнути, якщо ми нічого не будемо робити», - додала канцлер Німеччини, повідомляє Радіо «Свобода».

«Стає все більш ясно, що з самого початку йшлося не про внутрішній конфлікт в Україні, а про зіткнення між Росією і Україною», - також додала Меркель, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський союз може прийняти рішення про нові економічні санкції проти Росії протягом тижня за прискореною процедурою в залежності від розвитку реальних подій в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239