Захист української льотчиці Надії Савченко, яка звинувачується в Росії в співучасті у вбивстві російських журналістів, оскаржив постанову слідства про призначення їхній підзахиснй психіатричної експертизи. Про це повідомив один з адвокатів Савченко Микола Полозов.

«Сьогодні захист оскаржив постанову слідства про призначення стаціонарної комплексної психолого-психіатричної експертизи в порядку ст.124 КПК РФ як на ім'я голови СК РФ Бастрикіна, так і на ім'я генпрокурора РФ Чайки», - заявив Полозов.

Він також додав, що захист подав клопотання слідства про приєднання першої партії доказів непричетності Савченко до незаконних діянь, які інкримінує їй російське слідство, повідомляє «УНІАН».

Раніше ForUm повідомляв, що Савченко відправлять на психіатричну експертизу в Москву. Пізніше Надія Савченко передала заяву про неучасть у психолого-психіатричній експертизі.

Як повідомляв ForUm, 31-річна українська військовослужбовець льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила в полон до незаконних збройних формувань під містом Щастя Луганської області.

8 липня вона опинилася в Воронезькому СІЗО. Як стверджують в Слідчому комітеті РФ, Савченко перетнула кордон з Росією без документів, під виглядом біженки, і була затримана в одному з населених пунктів для встановлення особи, після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом. 9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32