У Донецькій області після останніх боїв взяті в полон 680 українських військовослужбовців, з них 80% - з-під Іловайська.

Про це сказав генерал-полковник запасу, керівник ГО «Офіцерський корпус», керівник Центру з обміну полоненими Володимир Рубан, повідомляє «УНІАН».

При цьому він підкреслив, що інформація про кількість українських військових, взятих в полон під Іловайськом, закрита. «Тому я не можу її обговорювати. Поки не закінчилася операція, поки не забрали полонених», - сказав Рубан.

«Щодо полонених - це теж катастрофа. З того, як ведуться бойові дії, (створюється. - Ред) таке враження, що армію готують для здачі в полон», - зазначив Рубан.

Він підкреслив, що вже є проблема з харчуванням полонених. За його словами, Дніпропетровська область готує гуманітарний потяг з продовольством для українських полонених в Донецьку. Рубан підкреслив, що «приблизно така ж ситуація і в Луганську».

Крім того, він заявив, що на схід України «немає нормальних поставок продовольства, не підготовлена інфраструктура до зими».

Як повідомляв ForUm, за даними ООН, станом на 17 серпня незаконні збройні формування на сході України утримували 468 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом