Україна, яка вже більше двох місяців відключена «Газпромом» від поставок російського газу, в серпні 2014 року збільшила порівняно з попереднім місяцем імпорт природного газу з Європи на 13% - до 250 млн кубометрів. Про це свідчать дані операторів газотранспортних систем Польщі та Угорщини.

Зокрема, в серпні з Польщі було імпортовано близько 122 млн кубометрів газу, з Угорщини - 128 млн кубометрів, повідомляє «УНІАН».

Варто відзначити, що добові обсяги поставок газу з Угорщини, на відміну від Польщі, вже протягом чотирьох місяців не досягають максимальної технічної можливості в 16 млн кубометрів природного газу. У серпні добові поставки палива з Угорщини в середньому становили 4 млн кубометрів.

Як раніше писав ForUm, реверсні поставки газу зі Словаччини в Україну почнуться 2 вересня, повідомили в прес-службі оператора словацької ГТС Eustream.

16 червня ВАТ «Газпром» перевів НАК «Нафтогаз України» на режим передоплати та припинив постачання газу, продовжуючи постачати газ європейським споживачам згідно з раніше укладеними контрактами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34