Голови депутатських груп і фракцій Верховної Ради України сьогодні на погоджувальній раді домовилися внести зміни до виборчого законодавства, а саме повернутися до пропорційної системи виборів до парламенту. Про це сьогодні на брифінгу заявив глава фракції «Батьківщина« Сергій Соболєв.

«На погоджувальній раді обговорювалося питання дострокових парламентських виборів... За чинним законом про вибори, який був прийнятий ще за Януковича (четвертого президента України Віктора Януковича, - ред.), вибори проводити не можна. Тому необхідно внести зміни у виборче законодавство. З цим погодилися всі голови фракцій... Я можу сказати, що вперше за всю нашу історію нам вдалося узгодити усіма головами фракцій, і ми дійшли домовленості, що необхідно повернення до пропорційної системи виборів», - заявив він, повідомляє «РБК-Україна».

За його словами, цю пропозицію підтримали як глави фракцій більшості, так і меншості.

Відзначимо, що нинішня система виборів - змішана: половина депутатів обирається за списками партій, а половина - індивідуально за мажоритарними округами.

Вибори призначені на 26 жовтня 2014 р. Виборча кампанія стартувала 28 серпня. У ЦВК вважають, що виборчу систему міняти вже пізно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом