Нині у військових навчальних закладах всіх рівнів закладається майбутнє Збройних сил, учні яких мають рівнятися на новітніх героїв України. Про це йдеться у зверненні міністра оборони України Валерія Гелетея до особового складу військових навчальних закладів з нагоди Дня знань та початку нового 2014-2015 навчального року.

«Шановні керівники, науково-педагогічні працівники військових навчальних закладів, слухачі, курсанти, студенти та ліцеїсти! Прийміть щирі вітання з Днем знань, починається новий навчальний рік, який, я переконаний, принесе вам нові успіхи на ниві освіти і науки. Цьогорічне свято знань проходить в особливих обставинах для наших Збройних сил, українського народу та держави в цілому. Іспит у наших випускників-військовослужбовців приймає суворий екзаменатор - антитерористична операція, а ціною браку знань, умінь і навичок військового фахівця найцінніше - людське життя», - йдеться у зверненні.

Міністр зазначив, що військова освіта і наука в цій новій реальності набуває першорядного значення. «На кожного військового спеціаліста та представника викладацького складу український народ покладає великі надії, адже зараз у військових навчальних закладах усіх рівнів закладається майбутнє наших Збройних сил, які стоятимуть на сторожі незалежності України і мирного життя її громадян», - підкреслив він.

«Шановні викладачі! Ви - організатори навчально-виховного процесу, ваша праця є основою для розвитку творчого мислення, активної роботи ваших вихованців, тому активно заохочуйте їх на отримання освіти, адже Збройним силам України потрібні висококваліфіковані спеціалісти, здатні в складних умовах бойових дій приймати сміливі і зважені рішення. Від вас багато в чому залежить, якими вони будуть і наскільки міцним та надійним буде захист нашої держави - України. Закликаю кожного з вас переосмислити своє ставлення до змісту і методики викладання, ретельно проаналізувати власний багаж знань, умінь і навичок, скинути з нього непотрібний баласт, наповнити сучасною інформацією», - заявив Гелетей.

«Шановні слухачі, курсанти, ліцеїсти! Ви - майбутнє ядро наших Збройних сил, тому загартовуйте свою майстерність у навчальних аудиторіях і на полігонах. Ваше навчання - це шлях до набуття досвіду і вміння у військовій справі. Ви маєте перед собою конкретні завдання і перевірка отриманих знань та вмінь може бути не тільки на навчальних полігонах, але і в реальному бою. Зачерпніть з джерела знань вашого навчального закладу якомога більше, зростайте духовно - і ви станете не тільки висококваліфікованими військовими, але й для своїх підлеглих справжніми - батьками-командирами, вихователями. Ви відповідатимете не тільки за себе, але й за особовий склад вашого підрозділу, вам матері довірять своїх синів. Будьте взірцем бездоганного виконання почесного обов'язку перед Батьківщиною, який зараз для вас полягає в ретельному навчанні, творчій співпраці з педагогічним складом, наполегливій роботі над собою, плекайте в собі потребу постійного самовдосконалення, професійного зростання, духовного збагачення», - йдеться у зверненні.

Міністр підкреслив, що курсантам та ліцеїстам випало навчатися не лише на прикладах стародавніх воєн, але і на сучасному досвіді антитерористичної операції. «Рівняйтеся на новітніх героїв України, які часто ціною свого життя та здоров'я виборювали право держави на незалежність, право народу на вибір шляху в майбутнє. Сьогодні довіра до армії особливо висока, і саме вам зміцнювати її в найближчому майбутньому своєю ратною працею. Гідно несіть високе звання військовослужбовця і патріота України. Ви відповідальні перед народом за оборону України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. Бажаю вам успіхів у новому навчальному році, доброго здоров'я, творчого натхнення, здійснення особистих мрій і надій, непохитної віри в нашу перемогу», - підсумував Гелетей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом