«На цих парламентських виборах в Україні сформується справжня партія влади, так само з'явиться реальна системна опозиція. Спочатку це відбудеться в парламенті, а потім структуризація пройде в регіональних політичних елітах » - так оцінив перспективи політичної опозиції в Україні президент аналітичного центру «Політика» Ігор Попов.

Як політична команда Президента виборчу кампанію починає «Блок Петра Порошенка» і союзник цієї партії - УДАР, який розділить не тільки партійні квоти у списку, але й відповідальність за успіхи і невдачі Президента в перші місяці його роботи. Роботу уряду і «крайньої» парламентської опозиції виборці оцінять, голосуючи за можливу партію Яценюка-Турчинова.

Що стосується опозиційної ніші, то тут ситуація складніша. Партія «Батьківщина» потрапляє в когнітивний дисонанс, тому що саме ця партія сформувала уряд, півроку керує економікою, соціальною політикою, Олександр Валентинович (Турчинов) протягом трьох місяців виконував обов'язки Президента. Тепер же «Батьківщина» починає виборчу кампанію з опозиційної риторики, фактично критикуючи власну ж діяльність в останні півроку. Для партійного штабу буде досить важко пояснити такі зигзаги долі виборцям.

Залишки Партії регіонів та комуністів захищаються від нападок і звинувачень, ще на початку року вони синхронно голосували за, м'яко кажучи, непопулярні рішення, тому зараз виступати в ролі опозиції ці партії не сміють і не можуть.

Фактично нішу народної опозиції займає Радикальна партія Олега Ляшка, ця партія єдина з потенційних переможців наступних виборів не перебувала при владі. У цьому полягає один із секретів стрімкого зростання популярності Олега Ляшка.

«Опозиційні настрої в суспільстві зростають, але підтримати одного зі «старих» політиків розчаровані виборці не бажають, саме тому можна прогнозувати подальше зростання кількості прихильників Радикальної партії», - прогнозує Попов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом