Глава польського уряду Дональд Туск вважає агресію Російської Федерації проти України війною, яка загрожує не лише східним регіонам Української держави. Про це Туск заявив сьогодні у Вестерплатті на заходах, присвячених 75-й річниці початку Другої світової війни.

«Сьогодні, коли ми дивимося на трагедію українців, на війну, - бо це слово потрібно застосовувати, - на сході нашого континенту, знаємо, що вересень 1939 року не може повторитися», - зазначив він.

Туск зазначив, що цього тижня держави НАТО зустрінуться у Великобританії, для того щоб обговорити нову політику, в тому числі у контексті останніх подій в Україні, повідомляє «УНІАН».

За його словами, ключовим завданням нової політики НАТО, яку повинні прийняти члени блоку, має стати «безпека та ефективність західного співтовариства у зв'язку із загрозою війни вже не тільки на сході України».

«Ще є час для того, щоб стримати тих в Європі та у світі, для кого насильство, сила, агресія знову стають арсеналом політичної дії», - сказав обраний головою Ради ЄС польський прем'єр.

Нагадаємо, 28 серпня Президент Петро Порошенко заявив про вторгнення російських військ в Україну.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав домислами твердження про вторгнення російських військ на територію України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42