Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр застеріг від можливості захоплення Росією територій на південному сході України для забезпечення сухопутного доступу до Криму.

Як повідомляє «Німецька хвиля», в опублікованому в понеділок, 1 вересня, інтерв'ю газеті Märkische Allgemeine німецький дипломат не виключив нової спроби анексії з боку Росії через те, що дістатися в Крим можна тільки морем або повітрям.

За словами Штайнмаєра, «російські сухопутні коридори так само суперечили б міжнародному праву і були б гідні осуду, як і приєднання Росією Криму».

При цьому глава німецького зовнішньополітичного відомства зазначив, що ситуація на південному сході України різко загострилася і вийшла з-під контролю.

Він також додав, що існує загроза «прямої воєнної конфронтації між Україною і Росією». Цим Штайнмаєр пояснив рішення Євросоюзу посилити економічний і політичний тиск на Росію.

Нагадаємо, Європейський союз може прийняти рішення про нові економічні санкції проти Росії протягом тижня за прискореною процедурою в залежності від розвитку реальних подій в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом