На Херсонщині працівники Державної Автоінспекції затримали автомобіль зі зброєю і боєприпасами, який перебуває в розшуку.

Про це повідомляє прес-служба департаменту ДАІ МВС України.

Згідно з повідомленням, водій і пасажир транспортного засобу також підозрюються у скоєнні вбивства.

Так, 31 серпня, близько 10:30 на стаціонарному посту ДПС «Шилова Балка», що на 56 км автодороги «Херсон - Нова Каховка - Генічеськ», інспектори ДПС, які несли службу разом зі співробітниками Бериславського райвідділу міліції, зупинили автомобіль Mitsubishi outlander з державними номерними знаками Донецької області.

«За кермом автомобіля був 28-річний житель міста Первомайська Миколаївської області. У салоні автомобіля також перебував 25-річний пасажир, мешканець Слов'янського району Донецької області. Під час перевірки транспортного засобу за наявними автоматизованими базами даних ДАІ встановлено, що зазначений автомобіль перебуває у розшуку з 27 серпня поточного року (ініціатор розшуку ГУМВС України в Донецькій області)», - йдеться в повідомленні.

У ході спілкування з водієм інспектори ДПС виявили в салоні автомобіля Mitsubishi outlander автоматичну зброю. Надалі під час огляду салону транспортного засобу було виявлено: два автомати АКМ-74 з набоями в патроннику, 15 магазинів АКМ-74, боєприпаси АКМ-74 калібру 5.45 в кількості 773 шт., штик-ніж зі знищеним серійним номером, бінокль, дві маски типу «Балаклава», два комплекти військової уніформи без розпізнавальних знаків, паперовий пакет з речовиною рослинного походження зі специфічним запахом коноплі вагою 5 г, два посвідчення ополченця «ДНР» на ім'я водія і пасажира.

Водій розповів, що вони рухалися з Донецька в місто Первомайськ (Миколаївської обл.) з метою збуту зброї, боєприпасів і транспортного засобу.

Крім того, за словами пасажира встановлено, що він та його товариш скоїли вбивство власника транспортного засобу Mitsubishi outlander на території Донецької області. Також вказали, з якої зброї скоїли цей тяжкий злочин.

Відомості про подію внесено до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про скоєні кримінальні правопорушення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом