Голосіївський райсуд столиці засудив двох жителів Тернопільщини, які з метою збуту перевозили до Києва більше семи літрів концентрату макової соломи, до 11 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Так, у січні 2012 року на трасі «Київ-Житомир» правоохоронцями було зупинено легковий автомобіль, в якому перебували двоє чоловіків середнього віку.

«Під час огляду в багажному відділенні транспортного засобу було виявлено загорнуті в шкарпетки десять поліетиленових пляшок з рідиною чорного кольору. Ще дві пляшки були заховані в рукавах куртки одного зі зловмисників», - йдеться в повідомленні.

За результатами судово-хімічної експертизи встановлено, що у зазначеній тарі був особливо небезпечний наркотичний засіб - концентрат макової соломи (екстракційний опій). Завезеного зловмисниками кількості наркотику вистачило б для виготовлення приблизно 90 тисяч доз.

У ході досудового розслідування правоохоронцями зібрано достатньо доказів для пред'явлення чоловікам звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом