Пропонуємо вашій увазі вибрані цитати з висловлювань українських політиків з 22 по 29 серпня.

«Ситуація, безумовно, надзвичайно складна, і ніхто не збирається її спрощувати. Але вона досить контрольована, щоб ми не піддавалися паніці, зберігали холодний розум, здоровий глузд і чіткий розрахунок наших подальших дій», - Президент Петро Порошенко про ситуацію в зоні АТО.

«Ситуація дуже складна. Я хочу підійти з холодним розумом і гарячим серцем», - прем'єр-міністр Арсеній Яценюк про те, що Росія істотно наростила свою присутність в Україні.

«Потрібно припинити практику підкилимних домовленостей... Ми не повинні повторити помилки лідерів національно-визвольних змагань початку ХХ століття», - Президент України Петро Порошенко про необхідність створення коаліції до виборів у Верховну Раду.

«Мова йде про весь світі і яким чином він повинен жити - чи він буде жити за правилами, чи ні. А то кілька російських десантників можуть "заблукати" десь біля Луганська. Потім вони "заблукають" десь біля Вроцлава, потім - біля Тарту», - міністр закордонних справ України Павло Клімкін про те, що Захід повинен підтримувати Україну в умовах вторгнення російський військ.

«Стежте, щоб до лав нашої партії не кинулися прилипали і пристосуванці... Нам не потрібні ні старі кар'єристи-кон'юнктурники, ні нові кадри, що будуть непатріотичними і корисливими», - Президент України Петро Порошенко про ретельний відбір кандидатів при прийомі до Блоку Петра Порошенка.

«Якщо у вівторок в Мінську сторонам вдасться домовитися про деескалацію конфлікту, то зупинити цей шабаш можна дуже швидко. По суті, нам вистачить 2-3 тижні, щоб очистити Донбас», - губернатор Донецької області Сергій Тарута про переговори в Мінську.

«Замість трьохсот зрадників в коаліції повинні бути триста спартанців, які готові покласти всі свої сили для змін в країні», - лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко про те, яким повинен бути новий склад парламенту.

«Такі речі не забуваються і залишаються ганебним тавром на репутації не тільки конкретних чиновників, але і всієї держави», - директор Департаменту політики та комунікацій МЗС України Євген Перебийніс про заперечення Росією причетності до конфлікту на сході України.

«На тлі озброєного протистояння на сході України ми вже бачимо першу реакцію на указ про розпуск парламенту - страшне зростання курсу долара і знецінення гривні», - регіонал Нестор Шуфрич про стрімке падіння курсу гривні.

«Дестабілізація ситуації і паніка - така ж зброя, як танки, БТРи і "калаші"», - Президент Петро Порошенко про необхідність не піддаватися паніці через події на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128