Прибулих до Керчі біженців зі сходу України переправили у Воркуту, і ще понад 20 осіб - у Твер.

Про це з посиланням на начальника управління у справах сім'ї та молоді Керченської міськради Сергія Пензева повідомляє сайт «КерчьFM».

«Регіони Росії подають нам інформацію про працевлаштування з житлом, куди можна відправити біженців. Минулого понеділка відправлена група біженців у Воркуту, а в середу - в Твер 23 особи», - повідомив Пензев.

Так, для біженців за рахунок бюджету купуються єдині квитки. Після приїзду їм надається житло і робота згідно з соціальними програмами.

Частина переселенців, що, зокрема, мають родичів у Криму, залишаються тут. Так, у школах Керчі кількість учнів у цьому році збільшилася за рахунок біженців на 235 осіб.

Як раніше повідомляв ForUm, у Криму заборонили приймати біженців із зони АТО. Згідно з рішенням уряду РФ, Санкт-Петербург, Москва, Севастополь і Крим не входять до переліку суб'єктів, які будуть приймати вимушених переселенців з України.

Масштабна програма переселення біженців з південно-східних областей України з території Криму в інші регіони Росії почалася 21 серпня.

Заступник голови Федеральної міграційної служби Росії Микола Смородін заявив, що близько 78 тис. громадян України попросили надати їм статус біженця або надати тимчасовий притулок у Росії.

Нагадаємо, напередодні 200 біженців з України відбули в Магадан.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом