У найближчі кілька годин Міжнародний валютний фонд і Світовий банк можуть надати Україні суму в розмірі близько 2 млрд дол. США. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Уряд України виконав усі умови для отримання наступного траншу МВФ. Через кілька годин у Вашингтоні відбудеться засідання Ради директорів фонду. Сподіваюся, що це рішення буде позитивним, а МВФ і весь світ продемонструють підтримку Україні», - сказав прем'єр.

За його словами, в цілому Україна може розраховувати на отримання від МВФ і СБ суми в розмірі близько 2 млрд дол.

Також Яценюк повідомив про те, що в якості макрофінансової допомоги Україні урядом Японії було виділено 100 млн дол.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд підтвердив внесення питання про перший перегляд кредитної програми stand by для України до порядку денного засідання Ради директорів Фонду 29 серпня.

Україна розраховує до кінця 2014 року отримати від Міжнародного валютного фонду об'єднаний третій і четвертий транші кредиту в розмірі 2 млрд доларів.

В кінці квітня МВФ затвердив кредитну програму для України на 17,01 млрд доларів, а на початку травня надав перший транш кредиту stand by на суму 3,19 млрд доларів.

З 24 червня по 18 липня місія МВФ перебувала в Україні, після чого Фондом було рекомендовано виділити Україні другий транш кредиту stand by на 1,4 млрд доларів.

Раніше МВФ припускав виділення Україні другого траншу кредиту stand by в сумі 914,67 млн СПЗ (1,418 млрд доларів) в липні, третього траншу в такому самому обсязі - у вересні, а четвертого траншу в такому ж обсязі - в грудні 2014 року.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом