На гривню тиснуть політичні фактори. Таку думку висловив у коментарі Forum'у економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

«Почалася девальвація національної валюти не стільки з відставки прем'єр-міністра, а з її причини - парламент не прийняв зміни до бюджету. Це означало, що ймовірність отримання наступного траншу МВФ дуже низька. Якщо ми його не отримуємо - виникнуть проблеми з припливом валюти в країну. Завдяки Фонду та іншим міжнародним організаціям ми повинні отримати потужний приплив валюти в поточному і наступному році», - пояснив Жолудь.

Якщо ж Україна порушить умови договору з МВФ, то, на думку економіста, на приплив валюти розраховувати не доводиться.

«В більш м'якій формі зміни в бюджет все ж були прийняті, але одночасно з цим погіршилася ситуація в зоні АТО. Це позначилося на курсі гривні. Але в першу чергу на гривню тиснуть політичні чинники», - вважає він.

Також Жолудь зазначив, що в поточному році інфляція буде «істотно вищою, ніж у минулому, через девальвацію гривні і підвищення тарифів на ЖКП.

Нагадаємо, що 29 серпня на міжбанківському валютному ринку України торги по долару США проходили з такими котируваннями - 14,0000/14,8000.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

91