Податок на додаткові доходи депутатів - це смішно. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив екс-міністр економіки, голова підкомітету з питань оподаткування непрямими податками Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики народний депутат від ВО «Батьківщина» Сергій Терьохін, коментуючи пропозицію глави Міністерства фінансів України Олександра Шлапака.

«Податок на додаткові доходи депутатів? А міністрів - ні? Послухайте, це смішно», - сказав він.

Терьохін також підкреслив, що ідея скоротити зарплати депутатам небезпечна. За його словами, нардепи тепер будуть отримувати 6-6, 6,5 тис., а їх помічники - 2,2-2,4 тис. грн на місяць. «Економії для бюджету - вісім мільйонів гривень. Але! При таких зарплатах потім говорять про «тушки», про тих, хто за гроші переходить в іншу фракцію. Тому передайте привіт Яценюку», - пояснив він.

У той же час Терьохін сумнівається, що буде прийнятий і введений диференційований податок на багатство, про який так багато говорилося. «Ще в листопаді минулого року був мій проект про податок на багатство. І що було?! Коли всі ці товариші подивилися на законопроект, зрозуміли, що в разі прийняття його їм нічого робити в цій країні», - нагадав він.

«Знаєте, мені здається, що вся ця нісенітниця, що почалася з виборами, - дежавю. Це як у 2005 році: комусь хочеться забрати абсолютну владу, незалежно від того, в якій частині території України, і керувати цим процесом. Відверто кажучи, я дуже засмучений», - резюмував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом