Внаслідок проведення бойових дій в Донецькій області зазнали руйнувань 170 об'єктів освіти, повідомила заступник голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук'янчук.

«На жаль, деякі з них зруйновані повністю, а деякі частково»,- сказала Лук'янчук в ході прес-конференції.

При цьому заступник губернатора зазначила, що на територіях регіону, де вже завершилася антитерористична операція, ведеться активне відновлення таких об'єктів. «Деякі повністю відновлені та готові прийняти дітей 1 вересня, деякі - на 50-60%, а деякі - на 70-90%»,- зазначила Лук'янчук, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У той же час, за її словами, руйнування об'єктів освіти в зоні активної фази проведення АТО тривають. Встановити точний обсяг збитку поки що неможливо, оскільки території найчастіше перебувають під контролем сил самопроголошеної Донецької народної республіки.

За словами заступника глави регіону, владою опрацьований механізм переведення учнів з цих навчальних закладів у інші школи.

Нагадаємо, раніше голова Донецької ОДА Сергій Тарута заявив, що навчальний рік в області почнеться з 1 вересня, а в тих містах, які не контролюються владою, він перенесений на 1 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом