Нападника «Манчестер Юнайтед» Уейна Руні призначено новим капітаном англійської футбольної збірної.

Про це у четвер заявив головний тренер національної команди Рой Ходжсон, який озвучив склад на майбутній товариський матч зі збірною Норвегії (3 вересня), а також відбіркову гру Євро-2016 з командою Швейцарії (9 вересня), повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Хоча кандидатура Руні і є найбільш очевидним вибором, я довго думав, перш ніж прийняти це рішення, - заявив Ходжсон. - Бути капітаном збірної Англії - це величезна відповідальність і майже постійний тиск з боку вболівальників та ЗМІ. Я довго розмовляв з Уейном, щоб зрозуміти, чи готовий він до цього. Він відповів, що прагне до подібної ролі, і це вирішило справу».

За словами Ходжсона, додатковим фактором на користь Руні стало те, що кількома тижнями раніше він отримав капітанську пов'язку у своєму клубі.

Посада капітана англійської збірної стала вакантною після ЧС-2014, коли виступ за національну команду завершив Стівен Джеррард, а також його асистенти Френк Лемпард і Ешлі Коул. Сам Джеррард раніше висловив думку, що саме 28-річний нападник МЮ є, на його думку, «кращим з можливих» капітанів для збірної.

За збірну Англії Руні виступає з 2003 року, за цей час він провів за команду 95 матчів і забив 40 голів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом