Європейський Союз повинен надати військову і технічну допомогу Україні з метою зупинити війну в східній частині України, заявив Посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

Він закликав провести 30 серпня спеціальну термінову сесію Європейської Ради по Україні.

«Солідарність повинна стати абсолютною і безсумнівною. Вона повинна матеріалізуватися в подальших рішучих і значних санкціях, широкій військовій і технічній допомозі Україні з метою зупинити агресора», - заявив Єлісєєв.

Український посол нагадав, що Рада ЄС прийняла 11 висновків щодо ситуації в Україні, а Європейський парламент - 4 резолюції, закликаючи Росію поважати територіальну цілісність України, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Не було цього достатньо, щоб зрозуміти, що слова нічого не значать для Кремля?» - підкреслив посол.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав західних партнерів скликати термінове засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з істотним збільшенням російських військ на сході України.

27 серпня російські війська зайняли і контролюють місто Новоазовськ та ряд населених пунктів Новоазовського, Старобешівського та Амвросіївського районів Донецької області.

Прем'єр-міністр так званої Донецької народної республіки Олександр Захарченко заявив, що серед ополченців знаходиться близько 3-4 тисяч російських добровольців.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель зажадала від президента РФ Володимира Путіна пояснень щодо «ймовірного перебування російських військових на території України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44