У цьому році кількість охочих отримати військову освіту збільшилася на 15% порівняно з минулим роком.

Про це директор Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України генерал-майор Ігор Толок повідомив сьогодні, 28 серпня, на прес-конференції.

За його словами, державне замовлення на підготовку військових фахівців, порівняно з 2013 роком, було збільшене: для підготовки офіцерів оперативно-тактичного рівня - на 113 осіб (було 126, стало - 239); для підготовки офіцерів тактичного рівня освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр) - на 1 тис. осіб (було 1017, стало - 2017).

Крім того, було відновлено набір на заочну форму навчання у Національну академію оборони України для офіцерів оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки (22 - ОСУ; 163 - ОТУ), передає «УНІАН».

Також було відновлено набір у коледжі сержантського складу - для підготовки сержантів (освітньо-кваліфікаційний рівень - молодший спеціаліст); зараховано на навчання 283 людини.

«Кількість охочих отримати військову освіту збільшилася. З числа цивільної молоді заяви у вищі військові навчальні заклади та військово-навчальні підрозділи внз подали майже на 15% осіб більше, ніж у минулому році (було 2890, стало - 3331 осіб). Кількість осіб жіночої статі, які висловили бажання стати військовими, порівняно з минулим роком збільшилися майже вдвічі (було - 47, стало - 103)», - зазначив Толок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34