Прем'єр-міністр так званої Донецької народної республіки (ДНР) Олександр Захарченко заявив, що серед ополченців знаходяться близько 3-4 тис. російських добровольців.

«Багато з них поїхали, але більшість залишилися», - повідомив він у зверненні.

«Сьогодні ставлять дуже багато запитань, як могло статися, що армія ДНР з розрізнених напівпартизанських загонів перетворилася на потужну військову організацію, здатну не тільки протистояти українським збройним силам, але ще й перемагати їх на полі бою, - зазначив Захарченко. - В Києві і на Заході повторюють про російське військове вторгнення, щоб якось виправдати ті масові ураження, що українська армія несе вже не один місяць. Ми ніколи не приховували, що серед ополченців є багато росіян, без допомоги яких нам би довелося дуже важко, важче було б воювати», повідомляє РИА «Новости».

Захарченко зазначив, що серед російських добровольців є багато колишніх кадрових військових. «Серед нас воюють і нинішні військові, які замість відпустки приїхали до нас, щоб боротися за нашу свободу», - сказав він.

Прем'єр-міністр ДНР зазначив, що серед добровольців з Росії «на жаль, є і загиблі».

Нагадаємо, 25 серпня СБУ повідомила, що поблизу населеного пункту Дзеркальний Амвросіївського району Донецької області були затримані десять військовослужбовців 331-го полку 98-й Свирської дивізії повітряно-десантних військ Збройних сил РФ (в/ч № 71211).

27 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що затримані в Україні російські десантники патрулювали кордон і могли опинитися на українській території випадково.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

58