Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вітає переговори президента Російської Федерації Володимира Путіна і Президента України Петра Порошенка в Мінську і вважає, що вони повинні бути негайно продовжені.

«Я вітаю той факт, що президенти Порошенко і Путін вчора в Мінську довго обговорювали кризу в Східній Україні»,- заявив міністр 27 серпня в Берліні.

За словами міністра, спіраль ескалації може зупинитися лише у випадку, якщо обидві сторони будуть прямо і шанобливо говорити один з одним.

«Ключем до політичного рішення є двостороннє припинення вогню і дієвий контроль за спільним кордоном. Тепер переговори про це мають бути негайно продовжені і націлені на те, щоб погодити конкретні кроки і план»,- сказав Штайнмаєр. Він також заявив про готовність і надалі сприяти переговорам, повідомляє РІА «Новости».

«Ми робимо, що можемо, для того, щоб не обірвати заново зв'язану нитку переговорів»,- підкреслив Штайнмайер.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко і президент Росії Володимир Путін 26 серпня в Мінську провели двосторонню зустріч. Діалог, що відбувся між Путіним і Порошенком, став першими прямими переговорами президентів двох країн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом