Всього за час антитерористичної операції було порушено 1090 кримінальних справ за вчинення злочинів у військовій сфері. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив генпрокурор України Віталій Ярема, передає кореспондент Forum'у.

«По цих справах проходять 4579 військовослужбовців, - сказав він. - Серед них 76 відкриті за непокору, 119 - за дезертирство і 34 - за ухиляння від військової служби».

Ярема зазначив, що 344 військовослужбовцям вже оголошено про підозру у скоєнні злочину, 25 військових взято під варту.

«Іншим підозрюваним обрано запобіжний захід, не пов'язаний з обмеженням свободи», - розповів генпрокурор.

Раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру» про створення військових прокуратур», яким відновлюється діяльність військових прокуратур у країні.

Цей закон визначає порядок утворення, укомплектування та матеріально-технічного забезпечення військових прокуратур, а також соціального захисту їх працівників зі статусом військовослужбовців.

Згідно із законом, до військових прокуратур належать Головна військова прокуратура (на правах структурного підрозділу Генеральної прокуратури України), військові прокуратури регіонів (на правах обласних), військові прокуратури гарнізонів та інші військові прокуратури, прирівняні до прокуратур міст і районів. Головну військову прокуратуру очолює заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор.

Георгій Раут, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом