Командування костромських десантників на зустрічі з родичами загиблих і затриманих в Україні військових підтвердило, що російські бійці опинилися на території сусідньої держави і в результаті зіткнення з українськими силовиками понесли втрати.

«Двоє контрактників загинули, близько десяти людей були поранені і доставлені в лікарні Ростова-на-Дону, а дев'ять солдатів, чиї імена вже називав Київ, залишаються в Україні», - повідомив полковник, що представився як Олександр Хотулев.

Між тим дружина одного із затриманих повідомила радіостанції «Ехо Москви», що в Донецькій області були вбиті три костромських десантники. Батьків солдатів запевнили, що переговори про звільнення тих, що залишилися в Україні, йдуть на найвищому рівні.

Сім'ї контрактників думали, що їх рідні їдуть на навчання. У цьому були впевнені самі бійці. Перед від'їздом в Ростовську область вони попередили, що відрядження може затягнутися до зими, і попросили родичів дати їм теплі речі.

Нагадаємо, 25 серпня СБУ повідомила, що поблизу населеного пункту Дзеркальний Амвросіївського району Донецької області загальна оперативна група ЗС України та СБУ затримала десять військовослужбовців 331-го полку 98-й Свирської дивізії повітряно-десантних військ Збройних сил РФ (в/ч № 71211).

В РНБО заявили, що десять російських десантників є затриманими, а не полоненими.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом