Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом привласнення службовцями «Інпромбанку» 293 млн грн від Національного банку України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

«Прокуратура міста Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом розтрати службовцями «Інпромбанку» 293 млн гривень кредитних коштів, виділених Нацбанком України на рефінансування установи», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що працівники банківської установи протягом 2010-2011 років надали кредитні кошти майже 47 підприємствам. Однак, як з'ясувалося, працівники банку перераховували багатомільйонну суму державних коштів підприємствам, які мали всі ознаки фіктивності і створені для прикриття незаконної діяльності. Як наслідок, кошти, виділені НБУ для підтримки ліквідності банку, були присвоєні невстановленими особами.

Зараз проведено низку результативних обшуків, в ході яких були вилучені копії документів, ноутбуки, електронні носії інформації, а також золоті злитки і цінні монети.

Тільки під час останнього обшуку у колишнього працівника банківської установи правоохоронцями було вилучено 5 золотих злитків вагою 0,5 кг і більше 20 цінних монет.

СБУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом