У Радянському районному суді міста Воронежа (РФ) проходить судове засідання щодо продовження запобіжного заходу української льотчиці Надії Савченко. Про це повідомив її адвокат Марк Фейгін.

«Будемо оперативно висвітлювати майбутній процес щодо продовження запобіжного заходу Надії Савченко», - зазначив він.

Інший адвокат Микола Полозов, повідомив, що в даний момент суд оголосив перерву на 30 хвилин для ознайомлення Савченко з новими документами слідства, повідомляє «УНІАН».

«Захист просить суд надати Савченко час для ознайомлення з постановою українською мовою, з якою її не знайомили», - написав він.

За його інформацією, суддя попередив про заборону фото - і відеозйомки в ході процесу.

Судячи зі знімку, розміщеному в соцмережах, Савченко одягла футболку, на якій зображений герб України.



Як повідомляв ForUm, 31-річна українська військовослужбовець льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила в полон до незаконних збройних формувань під містом Щастя Луганської області.

8 липня вона опинилася в Воронезькому СІЗО. Як стверджують в Слідчому комітеті РФ, Савченко перетнула кордон з Росією без документів під виглядом біженки і була затримана в одному з населених пунктів для встановлення особи, після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом. 9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.

Воронезький суд прийняв рішення залишити Савченко під вартою до 30 серпня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

387