Рішення про шестиденку в українських школах будуть приймати місцеві органи влади. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

«Тривалість навчального тижня в загальноосвітніх навчальних закладах, незалежно від підпорядкування, типів і форм власності, визначена частиною третьою статті 16 Закону України «Про загальну середню освіту», згідно з якою структура навчального року (по чвертях, півріччях, семестрах) та тривалість навчального тижня встановлюються загальноосвітнім навчальним закладом у межах часу, передбаченого робочим навчальним планом, за погодженням з відповідним органом управління освітою», - йдеться в повідомленні.

У відомстві звернули увагу на те, що, згідно з пунктом 9 статті 16 і пунктом 1 статті 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», саме до повноважень місцевих органів влади належить функція державного контролю на відповідних територіях, зокрема, за дотриманням законодавства з питань науки і освіти, а також реалізація державної політики у цих галузях.

«Міністерством вже були надані відповідні рекомендації місцевим органам управління освітою і загальноосвітнім навчальним закладів (лист від 11.06.2014 № 1/9-303 «Про навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів та структуру 2014/2015 навчального року»)», - зазначили у відомстві.

У міністерстві нагадали, що 22 серпня на засіданні Колегії міністр освіти і науки України Сергій Квіт повідомив, що зараз у багатьох регіонах готуються рішення про можливі зміни в структурі навчального року.

«Йдуть розмови про шестиденний навчальний тиждень для шкіл. Міністерство, в принципі, таких змін не ініціює, тому що для дітей це не дуже добре. Але ми також розуміємо, що можуть бути різні ситуації з енергоносіями на місцях. І тому, якщо ситуація потребуватиме, то рішення будуть приймати місцеві органи влади», - сказав міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, у Києві вивчають можливість запровадження нової - двосеместрової - системи навчання в школах, коли діти будуть мати взимку канікули тривалістю півтора місяця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом