Збільшення тривалості зимових шкільних канікул дозволить Києву заощадити 7 млн грн. Про це заявила радник Київського міського голови з гуманітарних питань Ганна Старостенко, йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.

«Введення 2-семестрової системи навчання у столичних школах дозволить місту заощадити понад 7 млн грн... Один з них - введення 2-семестрового графіка навчання. Перший семестр триватиме з 1 вересня до 15 грудня, а другий - з початку лютого до кінця травня. При цьому зимові канікули, єдині у навчальному році, триватимуть 1,5 місяці», - пояснила вона.

«Інший варіант - продовжити осінні канікули до двох тижнів, а зимові - з 2 тижнів до 1 місяця. У такому випадку навчальний рік має завершитися 15 червня. Крім того, розглядається можливість введення в школах 6-денного тижня, однак такий графік не подобається ні вчителям, ні батькам через велике навантаження на учнів», - додала Ганна Старостенко.

Остаточне рішення про графік навчання у загальноосвітніх навчальних закладах приймуть після широкого обговорення з батьківською та педагогічною громадськістю на початку навчального року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

87