Україна відмовляється від послуг російської компанії «Росатом» в добудуванні 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС через відсутність з боку Росії якихось зрушень у реалізації цього проекту.

Про це сказав журналістам президент оператора усіх діючих атомних станцій України компанії «Енергоатом» Юрій Недашковський, повідомляє «УНІАН».

«Російські варіанти ми взагалі не розглядаємо», - сказав Недашковський, відповідаючи на запитання журналістів про плани добудови блоків ХАЕС російською компанією.

За його словами, з 2005 року Україна прийняла безліч постанов, розпоряджень та інших важливих документів для реалізації добудови енергоблоків ХАЕС, при цьому ніяких зрушень з російського боку не спостерігалося.

«Тобто Україна зі свого боку зробила все, а переможець міжнародного тендеру 2008 року («Росатом» - Ред.) нічого не зробив», - сказав Недашковський.

Як повідомляв ForUm, Угоду про співпрацю в будівництві 3-го і 4-го  енергоблоків Хмельницької атомної електростанції підписали в Києві 9 червня 2010 року генеральний директор державної корпорації «Росатом» Сергій Кирієнко і екс-міністр палива і енергетики України Юрій Бойко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом