Президент України Петро Порошенко переконаний, що сьогодні в Мінську вирішується не лише питання врегулювання ситуації в Луганській та Донецькій областях, але і доля всієї Європи. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, він заявив під час виступу на зустрічі Україна - ЄС - «Євразійська трійка».

«Сьогодні в Мінську, безумовно, вирішується доля світу і доля Європи. Саме так я оцінюю потенціал нашої зустрічі. Ми маємо разом знайти єдино правильне рішення, від якого залежить мир на континенті», - сказав Порошенко.

Президент висловив переконання, що ніхто з учасників зустрічі не ставить під сумнів незалежність України та право її народу самостійно визначати своє сьогодення і майбутнє.

«Ми нікому не нав'язуємо і не хочемо, щоб хтось нав'язував нам форму внутрішнього устрою або інтеграційного напрямку зовнішнього розвитку. Український народ зробив свій вибір на користь унітарної, демократичної, європейської держави», - підкреслив він.

«Україна є відповідальним членом міжнародного співтовариства і вимагає поваги до свого суверенітету, територіальної цілісності та кордонів у відповідності з загальноприйнятими нормами міжнародного права», - також додав він.

Глава держави підкреслив, що мета його візиту в Мінськ сьогодні - зробити все можливе, щоб припинити кровопролиття і дати можливість почати складний процес пошуку політичного компромісу.

Нагадаємо, в Мінську проходить зустріч у форматі Україна - Європейський союз - «Євразійська трійка» (Росія, Білорусь, Казахстан).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом