Президент України Петро Порошенко закликав Росію, Білорусь і Казахстан підтримати його мирний план врегулювання ситуації на Донбасі і заявив про готовність до обговорення різних варіантів такого врегулювання.

«Я переконаний, що цей план на сьогоднішній день є актуальним і єдино можливим інструментом припинення кровопролиття і забезпечення постконфліктної реконструкції Донбасу. У зв'язку з цим я закликаю всіх учасників сьогоднішньої зустрічі розглянути і по можливості прийняти цей план як основу для врегулювання ситуації на Донбасі», - сказав Президент, виступаючи на зустрічі Україна - ЄС - «Євразійська трійка» у вівторок, 26 серпня, в Мінську.

Президент запевнив присутніх у тому, що основною його метою є досягнення миру і спокою в східних регіонах України з урахуванням інтересів жителів цих областей.

«Я це гарантую - повинні і будуть враховані», - сказав він.

Він також відзначив важливість встановлення контролю на українському кордоні, а також звернувся із закликом невідкладно звільнити всіх заручників, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він також заявляє про готовність до обговорення різних варіантів мирного врегулювання ситуації на сході України.

«Готовий обговорювати різні варіанти виходу з ситуації, які забезпечать стратегію переводу її в мирне русло», - сказав Президент.

Таку думку він висловив після того, як президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв озвучив свої пропозиції з урегулювання ситуації в Україні, основними пунктами якої були: вирішення гуманітарної катастрофи, оголошення перемир'я, припинення санкційного протистояння і допомога українській економіці.

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську проходить зустріч у форматі Україна - ЄС - «Євразійська трійка» (Білорусь, Казахстан, Росія) для обговорення питань, пов'язаних з імплементацією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, енергетичною безпекою і стабілізацією ситуації на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125