Українцям набридла показна скромність політиків. Про це в коментарі Forum'у заявив політик, народний депутат ВР України кількох скликань Тарас Чорновіл, коментуючи інформацію про те, що 20 серпня прем'єр-міністр на чергове засідання КМУ прийшов у костюмі відносно бюджетної німецької марки і зняв піджак, щоб журналісти змогли побачити «лейбл».

«Коли людина тягнеться до елементарної скромності і її доходи порівнянні з тими сумами, з яких вона сплачує податки, - це дуже добре. Людина, що йде в політику, навіть маючи «ліві» гроші, заначки і бізнеси, дотримувалася певного дрес-коду держслужбовця. Тобто на речі, які можуть сприйматися як елементи розкоші, витрачатися має не більше, ніж сума, з якої заплачені податки. Наприклад, якщо це 10 тис. доларів на місяць, житло, автомобіль, одяг та інше можуть бути сплачені з цієї суми», - заявив він.

Чорновіл додав, що «у випадку пана Яценюка добре, що він хоче показати все. Але, напевно, треба задуматися, що живеш ти трохи не в тому будинку, і передісторія відома, коли в дорогому магазині на Грушевського купувалися запонки по кілька тисяч доларів. Напевно, це все має бути дещо щиріше, притому весь час, а не коли ти повинен очолити виборчий список».

«В даному випадку це гра. Яценюк - яскравий сибарит, любитель розкоші. Це, по-моєму, в Україні відомо всім, про це багато писали... Кому потрібна показуха? Якщо є реальні, легітимні великі кошти, то треба чесно сказати: я багатий, я можу собі дозволити. Але краще було б: гроші є, але я краще куплю не одну запонку, а п'ять бронежилетів. Це люди б зрозуміли. А фальш давно набридла. Юлія Тимошенко перестаралася, показуючи, що вона гола і боса, при цьому витрачаючи мільйони на іміджеві штучки, - цьому вже ніхто не вірить», - вважає він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

346