Пляжна зона в районі Центральної набережної та вулиці Сімферопольської в Євпаторії звільнена від незаконно встановлених конструкцій і споруд. Про це сьогодні повідомили в прес-службі прокуратури Криму.

За даними наглядового відомства, в ході прокурорської перевірки було виявлено, що орендарі пляжних територій в порушення законодавства самовільно і без відповідності генеральному плану пляжу встановили ряд конструкцій та капітальних споруд, у тому числі огорож.

«Тим самим обмежувався доступ до водних об'єктів і можливості вільного використання курортниками пляжної зони загальною площею 2,5 га», - зазначили в прокуратурі, додавши, що в одного з орендарів також була виявлена заборгованість по орендній платі за землю в розмірі 200 тис. рублів.

Прокурор Євпаторії порушив справи про адміністративні правопорушення стосовно двох юридичних осіб та їх керівників. Їм інкримінується ч 1 ст. 9.5 КРФпАП (Будівництво об'єктів капітального будівництва без дозволу на будівництво). У кримській прокуратурі підкреслили, що одна із справ - щодо ТОВ «Римвлад» - вже розглянута судом, і його директор оштрафований на 30 тис. рублів.

У відомстві додали, що стосовно трьох орендарів були внесені подання з вимогою про демонтаж самовільно встановлених конструкцій. Частина вищезгаданих об'єктів демонтована, частина - пристосована для відпочинку громадян. Заборгованість за орендними платежами погашена в повному обсязі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом