Президент України Петро Порошенко закликає міжнародне співтовариство допомогти Україні встановити ефективний контроль на кордоні з Російською Федерацією. Про це він заявив під час зустрічі з верховним представником Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, повідомили Forum'у в прес-службі Президента.

«Ми апелюємо до всього світу з проханням підтримати Україну та сприяти тому, щоб Україна створила ефективну систему контролю на кордоні з РФ, щоб виключити проникнення через кордон зброї, військової техніки і найманців. Тоді конфлікт буде вирішено протягом дуже короткого часу», - заявив Порошенко.

Крім цього Порошенко в ході зустрічі поінформував Ештон про загострення ситуації на Донбасі, про бойові дії, які ведуть найманці проти української армії та цивільного населення, а також про факт затримання десяти російських військовослужбовців на території України.

«Україна платить дуже високу ціну за свою незалежність і право самостійно вибирати цивілізаційний шлях розвитку», - сказав Порошенко.

Він також вказав на необхідність звільнення всіх заручників, зокрема української льотчиці Надії Савченко, яку утримують в російській в'язниці.

Президент запевнив Ештон, що забезпечить проведення вільних, демократичних і прозорих парламентських виборів, призначених на 26 жовтня 2014 року.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко на зустрічі з верховним представником ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон запевнив, що Україна у вересні ратифікує Угоду про асоціацію з ЄС і відразу ж направить до Брюсселю ратифікаційні грамоти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46