Десять російських десантників, які були затримані в Донецькій області, є затриманими, а не полоненими. Про це на брифінгу повідомив спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Він нагадав, що 25 серпня в Донецькій області спецпідрозділу сил АТО спільно з СБУ затримали десять російських десантників. Затримані військові були з документами і зброєю і вже дали свідчення про те, що вони належать до військової частини № 71213 33-го полку 98-й повітряно-десантної дивізії.

За словами затриманих, їх батальйон 23 серпня був передислокований в Ростов-на-Дону, а вже 24 серпня особовий склад був піднятий по тривозі для здійснення маршу, в тому числі за допомогою декількох десятків БМД. Як зазначили десантники, тільки офіцерам було відомо про маршрут проходження колони.

Лисенко підкреслив, що російські десантники не є полоненими, а затриманими, і зараз з ними працюють відповідні правоохоронні органи, повідомляє «УНІАН».

На питання про те, що нібито ці військовослужбовці раптом втратили орієнтування на місцевості і нібито тому виявилися на території України, Лисенко відповів: «Якщо елітні війська не дружать з топографією і не можуть орієнтуватися на місцевості, то я нічого не можу сказати про інших військах та генералів, які прямо віддавали команди на вторгнення».

Нагадаємо, 25 серпня СБУ повідомила, що поблизу населеного пункту Дзеркальний Амвросіївського району Донецької області загальна оперативна група НД України і СБУ затримала десять військовослужбовців 331 полку 98 Свірської дивізії Повітряно-десантних військ Збройних сил РФ (вч 71211).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом