Експерти міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings прогнозують спад економіки України за підсумками поточного року мінімум на 6,5% і збільшення дефіциту бюджету до 10% ВВП. Відповідний прогноз зроблений на тлі нестабільності на сході України, пише «Сегодня».

«Реальний ВВП скоротиться щонайменше на 6,5% в 2014 році, що значно гірше, ніж очікувало агентство в лютому поточного року», - йдеться в повідомленні.

При цьому дефіцит консолідованого бюджету, на думку фахівців, досягне 10% ВВП.

Нагадаємо, 23 серпня Fitch Ratings знизило суверенний кредитний рейтинг України в національній валюті з «B-» до «CCC», або «надзвичайно спекулятивного».

«Нестабільність на Сході і суперечки з Росією впливають на економіку. Хоча уряд відвоював значну територію у повстанців, конфлікт може продовжуватися або посилюватися, затримуючи відновлення економіки і пошкоджуючи виробничі активи», - йдеться в повідомленні агентства.

Також у Fitch підтвердили суверенний кредитний рейтинг в іноземній валюті на рівні «CCC».

Також нагадаємо, що 20 серпня міністр економіки України Павло Шеремета зазначив, що уряд України не буде змінювати прогноз падіння ВВП України у поточному році, який зараз становить 6-7%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом