Виробництво титанових куля-балонів, що наразі виготовляються ВО «Південний машинобудівний завод» (Україна, Дніпропетровськ), буде перенесено на Воронезький механічний завод. Про це повідомляє прес-служба російського підприємства.

«Найближчим часом фахівці ВМЗ розпочнуть науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи, за результатами яких буде випущено російську документацію для виробництва куля-балонів, адаптована під потужності ВМЗ», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі прогнозують, що до 2016 року на ВМЗ має бути налагоджено виробництво понад 100 титанових куля-балонів на рік з подальшим зростанням до 550 шт. до 2023 року.

Титанові куля-балони - це складові практично всіх рідинних ракетних двигунів 1-го, 2-го і 3-го ступенів ракет-носіїв. Вони використовуються в РН «Протон», «Ангара», розгінному блоці «Бриз» і в новому киснево-водневому розгінному блоці. Куля-балони - це герметичні сферичні конструкції, в яких під великим тиском зберігається гелій для використання в пневматичній системі ракетних двигунів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом