Оперативні групи Служби безпеки України виявляють і припиняють протиправну діяльність зловмисників на території, звільненій з-під тимчасового контролю так званих Донецької та Луганської народної республік.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Так, поблизу с. Олександрівка (Луганська обл.) контррозвідники СБУ виявили розвідувально-диверсійну групу, що діяла проти сил антитерористичної операції.

«У ході спецоперації співробітники СБУ спільно з підрозділом ГУР МО України затримали одного з членів групи, іншого ліквідовано. Вилучено вогнепальну зброю, в т.ч. гранатомет», - йдеться в повідомленні.

Водночас у м. Волноваха (Донецька обл.) затримано члена так званої самопроголошеної ДНР, в житлі якого вилучено АК-74, ПМ, дві гранати, близько 500 патронів, 200 гр. пластиду, а також листівки з протиправними закликами. Крім того, під час затримання зловмисник чинив збройний опір правоохоронцям.

У м. Костянтинівка (Донецька обл.) співробітники СБУ затримали місцевого жителя, який на замовлення членів НЗФ неодноразово виготовляв саморобні вибухові пристрої і безпосередньо брав участь у підготовці терактів.

«У приміщенні зловмисника вилучено саморобні вибухові пристрої та матеріали для їх виготовлення. Тривають оперативно-розшукові заходи та слідчі дії», - розповіли в прес-центрі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26